maandag 26 november 2007

Project "werk zat!!!"

Werkzat is een sterk samenwerkingsverband waarin het CWI doelgericht samenwerkt met landelijke partners als de educatieve omroep RVU en de Bond van Nederlandse Volksuniversiteiten en daaromheen organisaties als de Nederlandse Orde van Beroepscoaches, het reintegratienetwerk SERIN en Seniorweb. Op lokaal niveua zetten de bibliotheken een netwerk op met nieuwe partners als de vrijwilligerscentrale, het ROC, het CWI , de Kamer van Koophandel en de gemeente zelf. Door de handen ineen te slaan met de focus op werk en ontwikkeling krijgt de burger een breed arrangement van multimedia, coaching, groepsbijeenkomsten, informatievoorziening, gerichte cursussen en workshops.

De arbeidsmarkt trekt aan. Er is werk genoeg, meer dan genoeg, maar er is een groep mensen die daar moeilijk van weet te profiteren. Behalve voor mensen die op zoek zijn naar verandering, is WERKZat in de bieb vooral bedoeld voor diegenen die niet in reguliere trajecten zitten.

Ik kreeg via de NOBCO contact met dit project en biedt nu mijn diensten aan in dit project als achtervang bij de Centrale Bibliotheek in Utrecht en Overvecht. Dit in afwachting van de bibliotheek in Zeist, waar ik in principe aan dit project mee wil doen. Ik geef hier eenmalige sessies van 40 minuten coaching. Dit om mensen een steuntje in de rug te geven in de juiste richting.

Geen opmerkingen: